Vlaggen bedrukken

Hoe vlaggen bedrukken in zijn werk gaat

Dit artikel gaat over het bedrukken van vlaggen. Omdat er verschillende technieken bestaan op welke wijze je vlaggen bedrukken kunt, gaan we hier op enkele van deze methodes wat verder in en geven we je uitleg hoe vlaggen maken in zijn werk gaat. De twee technieken die we verder zullen bespreken in dit artikel zijn zeefdruk en full color geprinte vlaggen.

Vlaggen maken door middel van zeefdruk

Als we het over de techniek zeefdruk hebben dan wordt er verf door zeven op het doek gedrukt. In de eerste plaats worden en zeven gemaakt. Per kleur dat gedrukt moet worden op de vlaggen wordt er een aparte zeef gemaakt. De zeef laat het verf door piepkleine gaatjes door daar waar het op de vlaggen terecht moet komen. Waar geen verf op de vlaggen gedrukt moet worden zal de zeef dicht zijn. Zeefdruk is met name interessant voor grotere oplages in enkele kleuren. Wanneer er kleine oplages nodig zijn of full color vlaggen dan wordt meestal gebruik gemaakt van full color prints.

Full color geprinte vlaggen

Zoals de naam al zegt hebben we bij deze techniek te maken met een print die full color op het vlaggendoek geplaatst kan worden. Met name voor kleine aantallen is dit erg interessant. Het vlaggendoek gaat door de printer en door middel van inkt wordt het design vlag vervaardigd op het doek. Deze techniek kan vaak niet 100% doordruk garanderen wat bij zeefdruk wel het geval is.

Vlaggen bestellen op deze website doe je eenvoudig via ons offerte formulier.

About 123 Vlaggen.NL

De beste kwaliteit vlaggen tegen voordelige prijzen. Bij 123Vlaggen.nl bent u op het juiste adres voor uw communicatie uitingen.